Energie vergelijken Nijkerk Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Nijkerk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom zoals bijv. Vandebron en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Nijkerk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vind je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting. Direct meer informatie lezen? Op onze website vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Nijkerk.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €186

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Nijkerk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Termijn Maatschappij Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €150 €12,50 €1.579,25
3 jaar Qurrent €190 €5,28 €1.699,25
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.819,25

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Nijkerk”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Nijkerk:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Nijkerk met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als MAIN Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Nijkerk? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Nijkerk zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hanteren doorgaans enorme welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €185

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Nijkerk zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Hoevelaken.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de voordeligste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Nijkerk


Overstappen naar de goedkoopste energie in Nijkerk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Nijkerk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele stroomprijzen
Prominente acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verschillende contracten
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Snel oversluiten
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Vriendelijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene energie
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Snel oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vriendelijke service
Concurrerende acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Gemakkelijk oversluiten
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Nijkerk

Ons gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Nijkerk? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij zonder problemen de meest voordelige gasleverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Nijkerk). Een geschikte leverancier achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Zuidlaren.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Nijkerk.