Energie vergelijken Yde Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Yde? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders zoals Clean Energy of NLE. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Yde? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend tref je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per organisatie tref je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina lees je alle info over gas, stroom en licht in Yde.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €269

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Yde? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €120 €10 €1.624,10
3 jaar Essent €200 €5,56 €1.744,10
5 jaar Essent €0 €0 €1.864,10

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van deze website vergelijk je gauw en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Yde”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Yde:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Yde met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met feestdagen). Welke type tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je relatief veel van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder MAIN Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Yde? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Yde zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden vaak verrassende welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €174

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Yde zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Schoondijke.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt meteen de meest betaalbare maatschappij voor jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Yde


Zo vind je de goedkoopste energie in Yde

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Yde (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Overstaphulp
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs gas
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verbruik aanpassen
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Goede klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Online verbruik inzien
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Overstapservice
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Goede klantenservice
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Goede klantenservice
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vriendelijke service
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Yde

Gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Yde? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je snel & overzichtelijk de voordeligste gasleverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Tynaarlo). Een aantrekkelijke maatschappij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Hoevelaken.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Tynaarlo.