Energie vergelijken Doldersum Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Doldersum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom zoals bijv. Eneco of Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Doldersum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vergelijk je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker ontdek je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op onze website ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Doldersum.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €262

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Doldersum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €220 €18,33 €1.531,60
3 jaar Green Choice €260 €7,22 €1.651,60
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.771,60

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je supersnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Doldersum”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Doldersum:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Doldersum waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Doldersum? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Doldersum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk prachtige welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €186

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwe maatschappij regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Doldersum zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Yerseke.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de meest aantrekkelijke maatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Doldersum


Vind de goedkoopste energie in Doldersum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Doldersum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Termijnbedrag wijzigen
Prominente acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Direct overstappen
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Contract wijzigen
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vriendelijke service
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Doldersum

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Doldersum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij gemakkelijk de meest voordelige gasleverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Westerveld). Een geschikte organisatie kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nijkerkerveen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Westerveld.