Energie vergelijken Dongjum Start met vergelijken en bespaar wel €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Dongjum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen zoals Vandebron en Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Dongjum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker zie je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier vind je alle info over gas, stroom en licht in Dongjum.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €270

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Dongjum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Delta €110 €9,17 €1.531,80
3 jaar Delta €300 €8,33 €1.651,80
5 jaar Delta €0 €0 €1.771,80

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met de vergelijker vergelijk je vluchtig en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Dongjum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Dongjum:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Dongjum waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij DELTA.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Dongjum? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Dongjum is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers hanteren serieuze welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €178

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De aankomende leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Dongjum zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Zaamslag.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt direct de meest aantrekkelijke energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Dongjum


Ontdek de goedkoopste energie in Dongjum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Dongjum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Aangename service
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Overstapservice
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Aangename service
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel af te sluiten
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Vriendelijke service
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verbruik aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Dongjum

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Dongjum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je vandaag nog de goedkoopste leverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Franekeradeel). Een betaalbare maatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nijverdal.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Franekeradeel.