Energie vergelijken Nijverdal Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Nijverdal? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan leveranciers van stroom zoals Vrijopnaam en Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Nijverdal? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend bepaal je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker check je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je praktische info over stroom, gas en licht in Nijverdal.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €272

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Nijverdal? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Delta €200 €16,67 €1.579,50
3 jaar Delta €240 €6,67 €1.699,50
5 jaar Delta €0 €0 €1.819,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze tool vergelijk je vluchtig en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Nijverdal”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Nijverdal:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Nijverdal met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Powerpeers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Nijverdal? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Nijverdal is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders hanteren doorgaans speciale welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €162

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Nijverdal zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Holsloot.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de meest betaalbare stroomaanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Nijverdal


Ontdek de goedkoopste energie in Nijverdal

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Nijverdal (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Overstapservice
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Contract wijzigen
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Persoonlijk advies
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Snel overstappen
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
Betalen in termijnen
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Direct overstappen
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
3 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Nette klantenservice
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Nijverdal

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Nijverdal? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij zonder problemen de voordeligste gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vind de laagste gastarieven uit de regio (Hellendoorn). Een aantrekkelijke gasmaatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Zuidvelde.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Hellendoorn.