Energie vergelijken Doniaga Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Doniaga? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroommaatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Doniaga? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie vind je de prijs per jaar en de beschikbare korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Doniaga.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €212

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Doniaga? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €120 €10 €1.531,85
3 jaar Budget Energie €310 €8,61 €1.651,85
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.771,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze tool vergelijk je rap en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Doniaga”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Doniaga:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Doniaga met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van E.ON.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Doniaga? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Doniaga zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers bieden namelijk fantastische welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €231

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Doniaga zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Zaandam.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de voordeligste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Doniaga


Overstappen naar de goedkoopste energie in Doniaga

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Doniaga (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele of vaste prijs
Interessante kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Sympatieke service
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Sympatieke service
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik advies
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Meerdere contracten
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Persoonlijke service
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Overstapservice
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Snel overstappen
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Overstapservice
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Doniaga

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Doniaga? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij in luttele seconden de goedkoopste leverancier. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (De Friese Meren). Een voordelige leverancier ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Nispen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.