Energie vergelijken Zaandam Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zaandam? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld UnitedConsumers en Powerpeers. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zaandam? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van elke leverancier vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Hier vind je alle details over gas, stroom en licht in Zaandam.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €212

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Zaandam? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.624,40
3 jaar EnergieFlex €260 €7,22 €1.744,40
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.864,40

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze website vergelijk je supersnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Zaandam”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Zaandam:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Zaandam waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Pure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Zaandam? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Zaandam zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers werken met gigantische welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €264

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Zaandam zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Schoorl.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de voordeligste maatschappij voor jou. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Zaandam


Overstappen naar de goedkoopste energie in Zaandam

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Zaandam (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Online verbruik inzien
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Goede medewerkers
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Persoonlijke service
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Charmante service
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Betalen in termijnen
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Simpele voorwaarden
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Persoonlijke service
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Zaandam

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Zaandam? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij zonder moeite de aantrekkelijkste leverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Zaanstad). Een goedkope leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Holten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Zaanstad.