Energie vergelijken Drachtstercompagnie Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Drachtstercompagnie? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals Essent en Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Drachtstercompagnie? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Aansluitend bepaal je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per leverancier check je de prijs per jaar en de optionele korting. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je handige info over stroom, gas en licht in Drachtstercompagnie.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €176

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Drachtstercompagnie? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €210 €17,50 €1.532,30
3 jaar Engie €400 €11,11 €1.652,30
5 jaar Engie €0 €0 €1.772,30

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Drachtstercompagnie”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Drachtstercompagnie:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Drachtstercompagnie met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij HVC.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Drachtstercompagnie? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Drachtstercompagnie is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers stunten met speciale welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €242

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw toekomstige leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Drachtstercompagnie zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Zeddam.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de voordeligste stroomaanbieder voor jou. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Drachtstercompagnie


Zo vind je de goedkoopste energie in Drachtstercompagnie

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Drachtstercompagnie (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Online account
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Simpele voorwaarden
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs gas
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Online account
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
2 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Aangename service
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Goede klantenservice
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Drachtstercompagnie

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Drachtstercompagnie? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij gemakkelijk de voordeligste leverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Smallingerland). Een interessante leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Noordbroek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Smallingerland.