Energie vergelijken Drenthe Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Drenthe? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen als Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Drenthe? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina tref je alle info over gas, stroom en licht in Drenthe.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €200

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Drenthe? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Essent €140 €11,67 €1.627,95
3 jaar Essent €330 €9,17 €1.747,95
5 jaar Essent €0 €0 €1.867,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze zoekmachine vergelijk je vlot en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Drenthe”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Drenthe:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Drenthe waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Qwint.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Drenthe? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Drenthe is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders geven namelijk verrassende welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €275

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De volgende maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Drenthe zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Spaubeek.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de meest aantrekkelijke energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Drenthe


Zo vind je de goedkoopste energie in Drenthe

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Drenthe (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Direct overstappen
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Goede service
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Direct overstappen
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Online account
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Persoonlijk advies
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Snel oversluiten
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Drenthe

Het verbruik van gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Drenthe? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je zonder problemen de voordeligste leverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en vind de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Drenthe). Een interessante leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Jelsum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Drenthe.