Energie vergelijken Jelsum Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Jelsum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn stroomleveranciers zoals DELTA en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Jelsum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna vergelijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website ontdek je handige info over stroom, gas en licht in Jelsum.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €186

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Jelsum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar NLE €120 €10 €1.557,35
3 jaar NLE €290 €8,06 €1.677,35
5 jaar NLE €0 €0 €1.797,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze website vergelijk je vluchtig en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Jelsum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Jelsum:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Jelsum die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Energieflex.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Jelsum? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Jelsum zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers bieden vaak reusachtige welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €283

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Jelsum zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Diphoorn.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest goedkope energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Jelsum


Vind de goedkoopste energie in Jelsum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Jelsum (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Charmante service
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Nette service
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Snel oversluiten
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Aangename service
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Persoonlijke service
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Jelsum

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Jelsum? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je binnen no-time de meest voordelige gasmaatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Leeuwarderadeel). Een goedkope leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Swalmen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Leeuwarderadeel.