Energie vergelijken Drieborg Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Drieborg? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers zoals Vrijopnaam en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Drieborg? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je alle info over gas, stroom en licht in Drieborg.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €227

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Drieborg? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €110 €9,17 €1.532,55
3 jaar Essent €130 €3,61 €1.652,55
5 jaar Essent €0 €0 €1.772,55

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze tool vergelijk je supersnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Drieborg”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Drieborg:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Drieborg met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Drieborg? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Drieborg is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans goede welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €291

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Drieborg zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Zegge.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de aantrekkelijkste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Drieborg


Overstappen naar de goedkoopste energie in Drieborg

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Drieborg (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Meerdere contracten
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Simpele voorwaarden
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Goede medewerkers
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Overstaphulp
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Nette service
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Contract wijzigen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Drieborg

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Drieborg? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij vandaag nog de meest goedkope maatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Oldambt). Een passende aanbieder achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Noordhoek.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Oldambt.