Energie vergelijken Driewegen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Driewegen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroomaanbieders als Energiedirect.nl en Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Driewegen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per maatschappij tref je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina lees je praktische info over stroom, gas en licht in Driewegen.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €228

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Driewegen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €150 €12,50 €1.532,75
3 jaar Qurrent €170 €4,72 €1.652,75
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.772,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Driewegen”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Driewegen:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Driewegen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Pure Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Driewegen? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Driewegen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met sublieme welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €146

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe energieleverancier regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Driewegen zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Zeijerveld.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest goedkope leverancier voor jou. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Driewegen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Driewegen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Driewegen (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zeeland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Online account
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede service
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Goede service
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Overstaphulp
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Inzicht in je verbruik
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Variabele stroomprijzen
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Goede medewerkers
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Nette klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Overstaphulp
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Driewegen

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Driewegen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen mum van tijd de meest goedkope maatschappij. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Borsele). Een betaalbare organisatie gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Noordwelle.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Borsele.