Energie vergelijken Drijber Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Drijber? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroommaatschappijen als Energiedirect.nl of Powerpeers. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Drijber? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna ontdek je direct de goedkoopste energie. Per verstrekker check je de kosten per 12 maanden en de geldende korting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Drijber.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €277

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Drijber? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €170 €14,17 €1.532,85
3 jaar EnergieFlex €190 €5,28 €1.652,85
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.772,85

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via onze tool vergelijk je vluchtig en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Drijber”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Drijber:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Drijber waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Qwint.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Drijber? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Drijber is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans speciale welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €141

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Drijber zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Zelhem.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt eenvoudig de meest voordelige stroomleverancier voor jou. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Drijber


Profiteer van de goedkoopste energie in Drijber

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Drijber (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Vaste prijs gas
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik advies
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Variabele stroomprijzen
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Behulpzame service
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Goede medewerkers
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vriendelijke service
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Contract wijzigen
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Goede service
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Drijber

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Drijber? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij zonder problemen de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Midden-Drenthe). Een aantrekkelijke organisatie aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Noordwijkerhout.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Midden-Drenthe.