Energie vergelijken Dronten Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Dronten? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom als Energiedirect.nl of NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Dronten? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Aansluitend bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij zie je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Dronten.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €263

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Dronten? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €230 €19,17 €1.533,15
3 jaar Essent €250 €6,94 €1.653,15
5 jaar Essent €0 €0 €1.773,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Dronten”. Je kunt ook filteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Dronten:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Dronten die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Stedin.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Dronten? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Dronten is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren doorgaans speciale welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €223

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Dronten zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Flevoland. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Zevenbergschen Hoek.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft meteen de aantrekkelijkste aanbieder voor jou. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Dronten


Vind de goedkoopste energie in Dronten

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Dronten (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Flevoland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Goede klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Simpele voorwaarden
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Verschillende contracten
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Flexibele gasprijs
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Behulpzame service
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
3 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Overstaphulp
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Direct overstappen
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Charmante service
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Dronten

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Dronten? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je meteen de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Dronten). Een interessante organisatie gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Nuis.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Dronten.