Energie vergelijken Drouwen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Drouwen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers zoals Allure Energie en Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Drouwen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder zie je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier vind je alle info over stroom, gas en licht in Drouwen.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €217

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Drouwen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Eneco €240 €20 €1.533,20
3 jaar Eneco €260 €7,22 €1.653,20
5 jaar Eneco €0 €0 €1.773,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels deze pagina vergelijk je vlot en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Drouwen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Drouwen:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Drouwen met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Enduris.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Drouwen? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Drouwen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders hebben gewoonlijk sublieme welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €212

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Drouwen zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Zevenhoven.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de meest betaalbare aanbieder voor jouw situatie. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Drouwen


Profiteer van de goedkoopste energie in Drouwen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Drouwen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Overstaphulp
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vriendelijke service
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Nette klantenservice
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Persoonlijke service
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Flexibele gasprijs
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Nette klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Variabele gasprijzen
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Verschillende contracten
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Overstapservice
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Drouwen

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Drouwen? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij eenvoudig de meest goedkope maatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Borger-Odoorn). Een passende leverancier ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Nuland.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Borger-Odoorn.