Energie vergelijken Drouwenermond Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Drouwenermond? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Vrijopnaam en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Drouwenermond? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij tref je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Drouwenermond.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €184

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Drouwenermond? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar NLE €250 €20,83 €1.533,25
3 jaar NLE €270 €7,50 €1.653,25
5 jaar NLE €0 €0 €1.773,25

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Drouwenermond”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Drouwenermond:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Drouwenermond waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Westland Infra.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Drouwenermond? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Drouwenermond is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je goede welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €204

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aankomende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Drouwenermond zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Zevenhuizen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de voordeligste leverancier voor jou. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Drouwenermond


Stap over naar de goedkoopste energie in Drouwenermond

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Drouwenermond (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
3 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Vaste & variabele prijzen
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
2 jarig contract
Interessante acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verschillende contracten
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Variabele gasprijzen
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Contract wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Persoonlijk advies
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Sympatieke service
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verbruik advies
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Drouwenermond

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Drouwenermond? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij meteen de meest betaalbare gasleverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Borger-Odoorn). Een aantrekkelijke maatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Numansdorp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Borger-Odoorn.