Energie vergelijken Drouwenerveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Drouwenerveen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders zoals Budget Energie of Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Drouwenerveen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Drouwenerveen.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €180

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Drouwenerveen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €110 €9,17 €1.533,30
3 jaar Oxxio €280 €7,78 €1.653,30
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.773,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Drouwenerveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Drouwenerveen:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Drouwenerveen met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Endinet Groep.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Drouwenerveen? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Drouwenerveen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen stunten met fantastische welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €218

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Drouwenerveen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Zierikzee.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de voordeligste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Drouwenerveen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Drouwenerveen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Drouwenerveen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Overstapservice
Sublieme acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Vaste prijs gas
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Goede klantenservice
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Behulpzame service
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Direct overstappen
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Drouwenerveen

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Drouwenerveen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij nu de meest betaalbare aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Borger-Odoorn). Een goedkope aanbieder achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nunhem.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Borger-Odoorn.