Energie vergelijken Zierikzee Start met vergelijken en bespaar wel €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Zierikzee? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomaanbieders als bijvoorbeeld UnitedConsumers en HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Zierikzee? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie tref je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina check je alle details over stroom, gas en licht in Zierikzee.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €220

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Zierikzee? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €170 €14,17 €1.625,85
3 jaar Essent €230 €6,39 €1.745,85
5 jaar Essent €0 €0 €1.865,85

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze tool vergelijk je vluchtig en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Zierikzee”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zierikzee:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Zierikzee waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Huismerk Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Zierikzee? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Zierikzee zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers geven namelijk fantastische welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €177

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Zierikzee zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zeeland. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Sint Kruis.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet eenvoudig de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw situatie. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Zierikzee


Ontdek de goedkoopste energie in Zierikzee

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Zierikzee (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zeeland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Goede service
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Meerdere contracten
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Aangename service
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Goede service
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Snel overstappen
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Persoonlijke service
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
Goede medewerkers
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Zierikzee

Ons gasverbruik bepaalt deels de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, om water op te warmen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zierikzee? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je zonder moeite de aantrekkelijkste gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Schouwen-Duiveland). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Hoogwoud.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Schouwen-Duiveland.