Energie vergelijken Duiven Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Duiven? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals Budget Energie of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Duiven? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie zie je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina check je alle info over stroom, gas en licht in Duiven.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €222

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Duiven? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €140 €11,67 €1.533,45
3 jaar EnergieFlex €310 €8,61 €1.653,45
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.773,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze tool vergelijk je supersnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Duiven”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Duiven:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Duiven waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Coteq Netbeheer.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Duiven? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Duiven zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden vaak immense welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €270

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Duiven zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Zijdewind.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest voordelige stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Duiven


Stap over naar de goedkoopste energie in Duiven

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Duiven (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Betalen in termijnen
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
3 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Contract wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Behulpzame service
Sublieme acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verschillende contracten
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel oversluiten
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Verbruik advies
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Sympatieke service
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Nette service
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Duiven

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Duiven? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je makkelijk de goedkoopste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Duiven). Een interessante gas leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Nutter.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Duiven.