Energie vergelijken Nutter Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Nutter? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld E.ON en Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Nutter? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij tref je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website check je alle info over stroom, gas en licht in Nutter.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €246

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Nutter? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €230 €19,17 €1.581,15
3 jaar Delta €250 €6,94 €1.701,15
5 jaar Delta €0 €0 €1.821,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze tool vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Nutter”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Nutter:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Nutter waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Leon Zeewolde.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Nutter? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Nutter zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas bieden vaak enorme welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €245

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Nutter zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Hoornsterzwaag.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest goedkope stroomleverancier voor jou. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Nutter


Zo vind je de goedkoopste energie in Nutter

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Nutter (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Verschillende contracten
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Nette klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
3 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
3 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Persoonlijk advies
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
1 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Nette service
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Variabele gasprijzen
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Sympatieke service
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Nutter

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Nutter? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij razendsnel de meest voordelige maatschappij. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Dinkelland). Een aantrekkelijke gas leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken 2e Valthermond.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Dinkelland.