Energie vergelijken Dussen Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Dussen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Dussen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke aanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Dussen.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €234

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Dussen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €170 €14,17 €1.533,60
3 jaar Delta €340 €9,44 €1.653,60
5 jaar Delta €0 €0 €1.773,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Dussen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Dussen:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Dussen met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Budget Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Dussen? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Dussen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders geven namelijk immense welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €261

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Dussen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Zoelmond.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de goedkoopste energiemaatschappij voor jou. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Dussen


Vind de goedkoopste energie in Dussen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Dussen (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Contract wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Contract wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Direct overstappen
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Simpele voorwaarden
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Simpele voorwaarden
Prominente acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Verbruik aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Aangename service
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verbruik advies
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Dussen

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Dussen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je binnen no-time de meest betaalbare gas aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw woning (Werkendam). Een aantrekkelijke aanbieder ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ochten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Werkendam.