Energie vergelijken Ochten Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Ochten? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroomaanbieders zoals Energieflex of Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ochten? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vergelijk je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Hier ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Ochten.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €270

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Ochten? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €110 €9,17 €1.581,30
3 jaar Essent €280 €7,78 €1.701,30
5 jaar Essent €0 €0 €1.821,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze website vergelijk je vlot en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Ochten”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Ochten:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Ochten met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, in het weekend en met feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Ochten? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Ochten zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers kunnen een aanbod doen met gigantische welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €246

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ochten zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Horssen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt direct de meest voordelige leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Ochten


Profiteer van de goedkoopste energie in Ochten

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Ochten (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Overstaphulp
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Meerdere contracten
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede service
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vriendelijke service
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Verbruik advies
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Nette service
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel overstappen
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Ochten

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Ochten? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je vandaag nog de meest goedkope leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen uit de regio (Neder-Betuwe). Een geschikte maatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Aalden.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Neder-Betuwe.