Energie vergelijken Eck en Wiel Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Eck en Wiel? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders zoals bijv. Vrijopnaam of Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Eck en Wiel? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vind je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je alle info over stroom, gas en licht in Eck en Wiel.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €273

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Eck en Wiel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €140 €11,67 €1.534,20
3 jaar Budget Energie €140 €3,89 €1.654,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.774,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze website vergelijk je vluchtig en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Eck en Wiel”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Eck en Wiel:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Eck en Wiel met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Huismerk Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Eck en Wiel? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Eck en Wiel zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen werken met hoge welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €249

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De volgende energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Eck en Wiel zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Zuiderwoude.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet eenvoudig de meest betaalbare energieleverancier voor jou. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Eck en Wiel


Zo vind je de goedkoopste energie in Eck en Wiel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Eck en Wiel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Persoonlijk advies
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Aangename service
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Persoonlijke service
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Direct overstappen
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
2 jarig contract
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
3 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
1 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Persoonlijk advies
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Eck en Wiel

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Eck en Wiel? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je probleemloos de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Buren). Een aantrekkelijke leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Oirlo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Buren.