Energie vergelijken Zuiderwoude Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zuiderwoude? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Vandebron of Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Zuiderwoude? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker check je de kosten per 12 maanden en de geldende cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Zuiderwoude.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €186

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Zuiderwoude? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €200 €16,67 €1.626,75
3 jaar EnergieFlex €410 €11,39 €1.746,75
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.866,75

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met deze pagina vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zuiderwoude”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Zuiderwoude:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Zuiderwoude die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Stedin.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Zuiderwoude? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Zuiderwoude zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders bieden namelijk speciale welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €182

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Zuiderwoude zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Sleen.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest goedkope energieaanbieder die past bij jouw situatie. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Zuiderwoude


Vind de goedkoopste energie in Zuiderwoude

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Zuiderwoude (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
1 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Vriendelijke service
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs gas
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Online account
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
2 jarig contract
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Nette klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste prijs gas
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Online account
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Zuiderwoude

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Zuiderwoude? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij razendsnel de goedkoopste gas aanbieder. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw woning (Waterland). Een passende organisatie aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Hulsel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Waterland.