Energie vergelijken Oirlo Start met vergelijken en bespaar maar liefst €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Oirlo? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als Vrijopnaam en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oirlo? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend bepaal je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier tref je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze website vind je handige info over stroom, gas en licht in Oirlo.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €185

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Oirlo? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €230 €19,17 €1.581,90
3 jaar Essent €400 €11,11 €1.701,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.821,90

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via de vergelijker vergelijk je supersnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Oirlo”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oirlo:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Oirlo waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Stedin.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Oirlo? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Oirlo zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders werken met goede welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €185

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Oirlo zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Hulsel.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest aantrekkelijke stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Oirlo


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oirlo

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Oirlo (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Overstapservice
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
3 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Charmante service
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Eenvoudig afsluiten
Prominente acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Meerdere contracten
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Duidelijke voorwaarden
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Variabele stroomprijzen
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
1 jarig contract
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Oirlo

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oirlo? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij direct de meest goedkope gas aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Venray). Een interessante aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Abbenes.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Venray.