Energie vergelijken Eckelrade Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Eckelrade? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers als Engie en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Eckelrade? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Eckelrade.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €203

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Eckelrade? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €150 €12,50 €1.534,25
3 jaar Vattenfall €150 €4,17 €1.654,25
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.774,25

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Eckelrade”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Eckelrade:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Eckelrade die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van HVC.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Eckelrade? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Eckelrade zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven jouw prachtige welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €187

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Eckelrade zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Zuidhorn.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest betaalbare stroomleverancier die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Eckelrade


Vind de goedkoopste energie in Eckelrade

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Eckelrade (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Behulpzame service
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Maandelijks bijstellen
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
2 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Direct overstappen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Overstaphulp
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Verbruik aanpassen
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vriendelijke service
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Direct overstappen
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Eckelrade

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Eckelrade? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij gemakkelijk de meest goedkope gas aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Eijsden-Margraten). Een betaalbare partij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Oirsbeek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Eijsden-Margraten.