Energie vergelijken Edam Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Edam? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals UnitedConsumers of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Edam? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker check je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Edam.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €226

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Edam? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €160 €13,33 €1.534,30
3 jaar Essent €160 €4,44 €1.654,30
5 jaar Essent €0 €0 €1.774,30

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Edam”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Edam:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Edam waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Innova Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Edam? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Edam zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €180

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Edam zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Zuidlaarderveen.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Edam


Ontdek de goedkoopste energie in Edam

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Edam (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Persoonlijke service
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Overstapservice
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Verbruik aanpassen
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Overstaphulp
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Overstapservice
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Aangename service
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede medewerkers
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Edam

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Edam? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij vandaag nog de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Edam-Volendam). Een goedkope gasmaatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oirschot.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Edam-Volendam.