Energie vergelijken Oirschot Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Oirschot? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroomaanbieders als De Vastelastenbond of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Oirschot? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Oirschot.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €183

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Oirschot? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €250 €20,83 €1.582,00
3 jaar NLE €420 €11,67 €1.702,00
5 jaar NLE €0 €0 €1.822,00

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze website vergelijk je snel & eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Oirschot”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oirschot:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Oirschot waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke van deze opties het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Westland Infra.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oirschot? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Oirschot is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas werken met verrassende welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €135

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oirschot zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Hulst.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft in een oogopslag de meest betaalbare stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Oirschot


Zo vind je de goedkoopste energie in Oirschot

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oirschot (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Online verbruik inzien
Interessante acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Verschillende contracten
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
3 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
1 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Persoonlijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Verschillende contracten
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
2 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Charmante service
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Oirschot

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oirschot? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je in luttele seconden de meest betaalbare gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Oirschot). Een geschikte leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Achlum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Oirschot.