Energie vergelijken Ede Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Ede? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen zoals DELTA en NLE. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Ede? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna tref je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder zie je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website check je handige info over gas, stroom en licht in Ede.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €193

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Ede? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.534,35
3 jaar Eneco €170 €4,72 €1.654,35
5 jaar Eneco €0 €0 €1.774,35

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ede”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Ede:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Ede die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Leon Zeewolde.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Ede? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Ede is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders bieden je aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €182

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwe aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Ede zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Zuidland.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt meteen de meest aantrekkelijke stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ede


Zo vind je de goedkoopste energie in Ede

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Ede (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
3 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Charmante service
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Behulpzame service
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Contract wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online account
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Verschillende contracten
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
3 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Goede medewerkers
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Behulpzame service
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel oversluiten
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Charmante service
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Ede

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energienota. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Ede? Met behulp van onze gas-vergelijker check je meteen de meest goedkope gas aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw situatie (Ede). Een betaalbare partij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Oisterwijk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Ede.