Energie vergelijken Zuidland Start met vergelijken en bespaar tot €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Zuidland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als Essent en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Zuidland? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vind je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Zuidland.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €249

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Zuidland? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Delta €230 €19,17 €1.626,90
3 jaar Delta €120 €3,33 €1.746,90
5 jaar Delta €0 €0 €1.866,90

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van deze website vergelijk je gauw en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zuidland”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Zuidland:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Zuidland waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Endinet Groep.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Zuidland? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Zuidland is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers hebben gewoonlijk speciale welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €228

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Zuidland zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Per jaar compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Sliedrecht.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft nu de voordeligste stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Zuidland


Zo vind je de goedkoopste energie in Zuidland

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Zuidland (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Meerdere contracten
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Goede klantenservice
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Behulpzame service
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Overstaphulp
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Zuidland

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zuidland? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je razendsnel de meest goedkope gasleverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Bernisse). Een voordelige aanbieder kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hulten.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Bernisse.