Energie vergelijken Oisterwijk Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Oisterwijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroomleveranciers als Anode Energie en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oisterwijk? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per aanbieder check je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je alle info over stroom, gas en licht in Oisterwijk.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €240

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn duurder dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Oisterwijk? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Oxxio €110 €9,17 €1.582,05
3 jaar Oxxio €110 €3,06 €1.702,05
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.822,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van deze pagina vergelijk je rap en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Oisterwijk”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Oisterwijk:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Oisterwijk met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Endinet Groep.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oisterwijk? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Oisterwijk zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hanteren doorgaans goede welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €156

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Oisterwijk zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Hulten.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest goedkope energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oisterwijk


Vind de goedkoopste energie in Oisterwijk

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oisterwijk (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Direct overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Snel oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Inzicht in je verbruik
Prominente acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Maandelijks bijstellen
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Verbruik advies
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Persoonlijk advies
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Nette klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Oisterwijk

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oisterwijk? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij makkelijk de voordeligste gasmaatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gastarievenuit de regio (Oisterwijk). Een voordelige leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Achterveld.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Oisterwijk.