Energie vergelijken Eemdijk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Eemdijk? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan stroomleveranciers als bijvoorbeeld Anode Energie of HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Eemdijk? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierna selecteer je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vind je meteen de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Eemdijk.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €186

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Eemdijk? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €240 €20 €1.534,70
3 jaar Energiedirect.nl €240 €6,67 €1.654,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.774,70

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze website vergelijk je vluchtig en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Eemdijk”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Eemdijk:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Eemdijk waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en nationale feestdagen). Welke van deze opties het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je relatief veel van de energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Pure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Eemdijk? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Eemdijk is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers bieden vaak aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €182

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De volgende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Eemdijk zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Zuidwolde.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de voordeligste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Eemdijk


Ontdek de goedkoopste energie in Eemdijk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Eemdijk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Nette service
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Sympatieke service
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Sympatieke service
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vaste prijs stroom
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verbruik advies
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Persoonlijke service
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Direct overstappen
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Eemdijk

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Eemdijk? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen mum van tijd de voordeligste maatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Bunschoten). Een geschikte gas leverancier gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Oldehove.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Bunschoten.