Energie vergelijken Zuidwolde Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Zuidwolde? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als Clean Energy of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Zuidwolde? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier zie je de energiekosten per jaar en de eventuele. korting. Is het onbekend voor jou? Hier vind je praktische info over stroom, gas en licht in Zuidwolde.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €244

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn prijziger dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Zuidwolde? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €150 €12,50 €1.627,25
3 jaar Qurrent €190 €5,28 €1.747,25
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.867,25

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze pagina vergelijk je gauw en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Zuidwolde”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Zuidwolde:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Zuidwolde die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Zuidwolde? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Zuidwolde is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas werken met hoge welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €186

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De volgende leverancier regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Zuidwolde zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Sluiskil.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de voordeligste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Zuidwolde


Ontdek de goedkoopste energie in Zuidwolde

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Zuidwolde (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Contract wijzigen
Sublieme acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel af te sluiten
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Overstapservice
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Termijnbedrag wijzigen
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Verschillende contracten
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Online verbruik inzien
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede service
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verschillende contracten
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Zuidwolde

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zuidwolde? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij moeiteloos de voordeligste aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Bedum). Een voordelige leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Idskenhuizen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Bedum.