Energie vergelijken Eemshaven Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Eemshaven? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Budget Energie of MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Eemshaven? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Eemshaven.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €176

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Eemshaven? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €110 €9,17 €1.534,80
3 jaar Budget Energie €260 €7,22 €1.654,80
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.774,80

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze tool vergelijk je supersnel en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Eemshaven”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Eemshaven:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Eemshaven waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Qwint.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Eemshaven? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Eemshaven is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders hanteren serieuze welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €233

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De toekomstige aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Eemshaven zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Zuilichem.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft nu de meest aantrekkelijke leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Eemshaven


Stap over naar de goedkoopste energie in Eemshaven

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Eemshaven (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Termijnbedrag wijzigen
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Meerdere contracten
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Overstapservice
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Goede klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Meerdere contracten
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Variabele stroomprijzen
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Hulp bij overstappen
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Eemshaven

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Eemshaven? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je vandaag nog de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Eemsmond). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Oldelamer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Eemsmond.