Energie vergelijken Oldelamer Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Oldelamer? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan aanbieders van stroom als Vandebron of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Oldelamer? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op onze website ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Oldelamer.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €178

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oldelamer? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Essent €200 €16,67 €1.582,50
3 jaar Essent €200 €5,56 €1.702,50
5 jaar Essent €0 €0 €1.822,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze website vergelijk je gauw en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oldelamer”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Oldelamer:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Oldelamer met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder DELTA.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oldelamer? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Oldelamer is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden je goede welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €144

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oldelamer zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Iens.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest voordelige energieaanbieder voor jouw situatie. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oldelamer


Stap over naar de goedkoopste energie in Oldelamer

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Oldelamer (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vaste prijs gas
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Goede medewerkers
Prominente acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Verbruik advies
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Verbruik advies
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Hulp bij overstappen
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vaste prijs gas
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel overstappen
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vaste & variabele prijzen
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Oldelamer

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oldelamer? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij in minder dan een minuut de meest betaalbare gasleverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Weststellingwerf). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Agelo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Weststellingwerf.