Energie vergelijken Eernewoude Start met vergelijken en bespaar wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Eernewoude? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Budget Energie of NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Eernewoude? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Eernewoude.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €215

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Eernewoude? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €200 €16,67 €1.533,75
3 jaar Essent €370 €10,28 €1.653,75
5 jaar Essent €0 €0 €1.773,75

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van de vergelijker vergelijk je rap en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Eernewoude”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Eernewoude:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Eernewoude waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, in het weekend en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over DELTA.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Eernewoude? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Eernewoude zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met sensationele welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €299

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Eernewoude zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Zonnemaire.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de voordeligste aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Eernewoude


Zo vind je de goedkoopste energie in Eernewoude

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Eernewoude (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Direct overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Sympatieke service
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Tussentijds aanpassen
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Overstapservice
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Snel oversluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Overstapservice
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Meerdere contracten
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstapservice
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Overstapservice
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Overstaphulp
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Nette klantenservice
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Eernewoude

Ons gasverbruik bepaalt deels de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Eernewoude? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je zonder problemen de goedkoopste aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Tytsjerksteradiel). Een goedkope gas leverancier aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Odoorn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Tytsjerksteradiel.