Energie vergelijken Zonnemaire Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Zonnemaire? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen zoals Engie of Pure Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Zonnemaire? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstkorting. Advies nodig? Op onze website blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Zonnemaire.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €258

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Zonnemaire? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Delta €110 €9,17 €1.626,30
3 jaar Delta €320 €8,89 €1.746,30
5 jaar Delta €0 €0 €1.866,30

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze pagina vergelijk je supersnel en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Zonnemaire”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zonnemaire:

 1. Eneco
 2. HVC
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Zonnemaire die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Powerpeers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Zonnemaire? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Zonnemaire is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden vaak sensationele welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €280

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aankomende energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Zonnemaire zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zeeland. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Sint-Maartensdijk.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zonnemaire


Vind de goedkoopste energie in Zonnemaire

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Zonnemaire (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Zeeland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Overstaphulp
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verbruik aanpassen
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Direct overstappen
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Goede medewerkers
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel af te sluiten
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Goede service
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Overstaphulp
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
3 jarig contract
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Zonnemaire

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Zonnemaire? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je direct de meest goedkope maatschappij. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Schouwen-Duiveland). Een geschikte partij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Houtigehage.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.