Energie vergelijken Odoorn Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Odoorn? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Budget Energie en Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Odoorn? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je handige info over gas, stroom en licht in Odoorn.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €231

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Odoorn? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €140 €11,67 €1.581,45
3 jaar Oxxio €310 €8,61 €1.701,45
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.821,45

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Odoorn”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Odoorn:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Odoorn waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief het beste is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Powerpeers.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Odoorn? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Odoorn zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen hanteren doorgaans goede welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €298

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aanstaande aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Odoorn zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Houtigehage.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de voordeligste maatschappij voor jou. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Odoorn


Stap over naar de goedkoopste energie in Odoorn

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Odoorn (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Online account
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel overstappen
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Contract wijzigen
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Snel oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verbruik aanpassen
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Odoorn

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Odoorn? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen no-time de meest betaalbare aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Borger-Odoorn). Een interessante gasmaatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Aalst.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Borger-Odoorn.