Energie vergelijken Eesterga Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Eesterga? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn stroommaatschappijen zoals bijv. Vandebron en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Eesterga? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna check je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder zie je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Advies nodig? Via deze website vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Eesterga.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €195

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Eesterga? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Delta €210 €17,50 €1.535,30
3 jaar Delta €360 €10 €1.655,30
5 jaar Delta €0 €0 €1.775,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze tool vergelijk je vluchtig en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Eesterga”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Eesterga:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Eesterga waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder RENDO Netwerken.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Eesterga? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Eesterga zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden namelijk verrassende welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €167

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Eesterga zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Zwanenburg.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt eenvoudig de goedkoopste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Eesterga


Overstappen naar de goedkoopste energie in Eesterga

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Eesterga (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Charmante service
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Verschillende contracten
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Online verbruik inzien
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Goede medewerkers
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Behulpzame service
Goede aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Verbruik advies
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Goede service
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Goede medewerkers
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Sympatieke service
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Eesterga

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Eesterga? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij snel & overzichtelijk de voordeligste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (De Friese Meren). Een goedkope maatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Ommeren.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente De Friese Meren.