Energie vergelijken Ommeren Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Ommeren? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn aanbieders van stroom als Anode Energie of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Ommeren? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je handige info over stroom, gas en licht in Ommeren.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €233

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ommeren? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €150 €12,50 €1.583,00
3 jaar Budget Energie €300 €8,33 €1.703,00
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.823,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze pagina vergelijk je vlot en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Ommeren”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ommeren:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Ommeren waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij HVC.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ommeren? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Ommeren zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen bieden vaak gigantische welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €217

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De toekomstige maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Ommeren zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Indijk.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jouw situatie. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Ommeren


Vind de goedkoopste energie in Ommeren

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Ommeren (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Aangename service
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
3 jarig contract
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Nette service
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs gas
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik aanpassen
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Direct overstappen
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Hulp bij overstappen
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Online account
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Termijnbedrag wijzigen
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
3 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Sympatieke service
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Charmante service
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Ommeren

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Ommeren? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij gemakkelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Buren). Een goedkope maatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Alkmaar.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Buren.