Energie vergelijken Eesveen Start met vergelijken en bespaar wel €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Eesveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals bijv. Vrijopnaam of Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Eesveen? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Eesveen.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €262

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Eesveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €220 €18,33 €1.535,35
3 jaar Budget Energie €370 €10,28 €1.655,35
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.775,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van de vergelijker vergelijk je rap en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Eesveen”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Eesveen:

 1. Anode Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Eesveen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Cogas.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Eesveen? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Eesveen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders geven namelijk immense welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €200

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Eesveen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Zwartebroek.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt nu de meest goedkope leverancier voor jou. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Eesveen


Zo vind je de goedkoopste energie in Eesveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Eesveen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Snel af te sluiten
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vriendelijke service
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Snel oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Nette service
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Online verbruik inzien
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Online account
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Charmante service
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Contract wijzigen
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
2 jarig contract
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Eesveen

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Eesveen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij vandaag nog de goedkoopste gasmaatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Steenwijkerland). Een passende gas leverancier gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Onderdendam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Steenwijkerland.