Energie vergelijken Onderdendam Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Onderdendam? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen zoals Clean Energy of Pure Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Onderdendam? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder zie je de energiekosten per jaar en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Onderdendam.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €255

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Onderdendam? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €160 €13,33 €1.583,05
3 jaar Vattenfall €310 €8,61 €1.703,05
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.823,05

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van de vergelijker vergelijk je gauw en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Onderdendam”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Onderdendam:

 1. De Vastelastenbond
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Onderdendam waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Innova Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Onderdendam? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Onderdendam zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met verrassende welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €286

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Onderdendam zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Ingber.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Onderdendam


Vind de goedkoopste energie in Onderdendam

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Onderdendam (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Goede medewerkers
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Inzicht in je verbruik
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Persoonlijke service
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vriendelijke service
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Overstapservice
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele gasprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Contract wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Charmante service
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Charmante service
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Aangename service
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Onderdendam

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Onderdendam? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij meteen de meest voordelige maatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Bedum). Een passende organisatie aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Allingawier.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Bedum.