Energie vergelijken Eext Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Eext? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Energieflex of Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Eext? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Eext.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €224

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Eext? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €240 €20 €1.535,45
3 jaar Essent €390 €10,83 €1.655,45
5 jaar Essent €0 €0 €1.775,45

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van deze pagina vergelijk je razendsnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Eext”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Eext:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Eext die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Allure Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Eext? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Eext zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas stunten met enorme welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €171

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De volgende aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Eext zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Zwartewaal.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest aantrekkelijke energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Eext


Ontdek de goedkoopste energie in Eext

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Eext (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Overstapservice
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Aangename service
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel af te sluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Goede klantenservice
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Goede medewerkers
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Simpele voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Charmante service
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Eext

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Eext? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij eenvoudig de meest betaalbare gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en check de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Aa en Hunze). Een goedkope maatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Onnen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Aa en Hunze.