Energie vergelijken Onnen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Onnen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroomleveranciers zoals Anode Energie en Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Onnen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vind je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Onnen.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €221

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Onnen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €180 €15,00 €1.583,15
3 jaar Eneco €330 €9,17 €1.703,15
5 jaar Eneco €0 €0 €1.823,15

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze pagina vergelijk je razendsnel en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Onnen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Onnen:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Onnen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij MAIN Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Onnen? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Onnen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders geven namelijk sublieme welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €279

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Onnen zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Ingen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt eenvoudig de voordeligste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Onnen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Onnen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Onnen (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Snel overstappen
Prominente acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Aangename service
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Verbruik aanpassen
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Goede service
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Betalen in termijnen
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Betalen in termijnen
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Sympatieke service
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Persoonlijk advies
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Onnen

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Onnen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je binnen mum van tijd de voordeligste maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Haren). Een interessante gasmaatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Almen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Haren.