Energie vergelijken Eexterveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Eexterveen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als Vrijopnaam en Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Eexterveen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vind je meteen de goedkoopste energie. Van elke aanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de geldende korting. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je bruikbare info over gas, stroom en licht in Eexterveen.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €190

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Eexterveen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €250 €20,83 €1.535,50
3 jaar Eneco €400 €11,11 €1.655,50
5 jaar Eneco €0 €0 €1.775,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van onze tool vergelijk je rap en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Eexterveen”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Eexterveen:

 1. Eneco
 2. Energieflex
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Eexterveen waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Eexterveen? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Eexterveen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden namelijk reusachtige welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €265

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Eexterveen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Zwartsluis.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de meest betaalbare leverancier voor jouw woning en verbruik. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Eexterveen


Stap over naar de goedkoopste energie in Eexterveen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Eexterveen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Gemakkelijk oversluiten
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Simpele voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
1 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Goede klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Charmante service
Prominente acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Sympatieke service
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Simpele voorwaarden
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Eexterveen

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Eexterveen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij binnen mum van tijd de meest goedkope gasleverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Aa en Hunze). Een passende gas leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Onstwedde.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Aa en Hunze.