Energie vergelijken Onstwedde Start met vergelijken en bespaar wel €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Onstwedde? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals bijv. Energieflex of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Onstwedde? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend ontdek je direct de goedkoopste energie. Van elke maatschappij check je de kosten per 12 maanden en de optionele korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Op onze website check je bruikbare info over gas, stroom en licht in Onstwedde.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €250

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Onstwedde? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €190 €15,83 €1.583,20
3 jaar NLE €340 €9,44 €1.703,20
5 jaar NLE €0 €0 €1.823,20

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Onstwedde”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Onstwedde:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Onstwedde waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder NLE.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Onstwedde? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Onstwedde zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen stunten met serieuze welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €285

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Onstwedde zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in It Heidenskip.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest voordelige stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Onstwedde


Profiteer van de goedkoopste energie in Onstwedde

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Onstwedde (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verschillende contracten
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Flexibele gasprijs
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Snel af te sluiten
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Betalen in termijnen
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Aangename service
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Flexibele gasprijs
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Simpele voorwaarden
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
3 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Hulp bij overstappen
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Onstwedde

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Onstwedde? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij razendsnel de aantrekkelijkste aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Stadskanaal). Een passende partij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Almere.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Stadskanaal.