Energie vergelijken Eexterveenschekanaal Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Eexterveenschekanaal? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals Essent of Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Eexterveenschekanaal? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vergelijk je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting. Is het nieuw voor jou? Hier ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Eexterveenschekanaal.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €195

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Eexterveenschekanaal? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar NLE €110 €9,17 €1.535,55
3 jaar NLE €410 €11,39 €1.655,55
5 jaar NLE €0 €0 €1.775,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze tool vergelijk je snel & eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Eexterveenschekanaal”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Eexterveenschekanaal:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Eexterveenschekanaal waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Budget Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Eexterveenschekanaal? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Eexterveenschekanaal is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden namelijk formidabele welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €152

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Eexterveenschekanaal zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Zweeloo.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de voordeligste energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Eexterveenschekanaal


Overstappen naar de goedkoopste energie in Eexterveenschekanaal

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Eexterveenschekanaal (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Simpele voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
Online account
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Persoonlijk advies
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Charmante service
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Contract wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Behulpzame service
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vaste prijs gas
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Eexterveenschekanaal

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Eexterveenschekanaal? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je binnen mum van tijd de aantrekkelijkste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Aa en Hunze). Een passende maatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Ooij.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Aa en Hunze.