Energie vergelijken Ooij Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Ooij? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ooij? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website check je alle info over gas, stroom en licht in Ooij.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €225

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Ooij? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.583,25
3 jaar Oxxio €350 €9,72 €1.703,25
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.823,25

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze tool vergelijk je rap en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ooij”. Tip: filter nu ook op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ooij:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Ooij waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ooij? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Ooij zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen hanteren reusachtige welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €217

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Ooij zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Itens.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet nu de aantrekkelijkste leverancier die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ooij


Zo vind je de goedkoopste energie in Ooij

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Ooij (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
2 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verbruik advies
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Online account
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Online account
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Variabele stroomprijzen
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Snel oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vriendelijke service
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Ooij

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Ooij? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je gelijk de meest goedkope maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Ubbergen). Een interessante organisatie achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Almkerk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Ubbergen.