Energie vergelijken Zweeloo Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Zweeloo? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen zoals bijv. Eneco of Huismerk Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zweeloo? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Zweeloo.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €180

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Zweeloo? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €170 €14,17 €1.628,10
3 jaar Budget Energie €360 €10 €1.748,10
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.868,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via de vergelijker vergelijk je gauw en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zweeloo”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Zweeloo:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Zweeloo met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Zweeloo? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Zweeloo zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans sensationele welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €215

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Zweeloo zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Sonnega.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest betaalbare energieleverancier voor jou. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Zweeloo


Overstappen naar de goedkoopste energie in Zweeloo

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Zweeloo (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Eenvoudig afsluiten
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Variabele gasprijzen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Variabele gasprijzen
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Zweeloo

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zweeloo? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij razendsnel de meest voordelige aanbieder. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Coevorden). Een voordelige gas leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Itens.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Coevorden.