Energie vergelijken Egmond aan Zee Start met vergelijken en bespaar maar liefst €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Egmond aan Zee? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders als Clean Energy of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Egmond aan Zee? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Egmond aan Zee.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €277

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Egmond aan Zee? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €150 €12,50 €1.535,75
3 jaar EnergieFlex €130 €3,61 €1.655,75
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.775,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van deze website vergelijk je snel & probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Egmond aan Zee”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van wind of de zon. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Egmond aan Zee:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Egmond aan Zee waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over E.ON.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Egmond aan Zee? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In Egmond aan Zee zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen bieden je verrassende welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €293

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwgekozen leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Egmond aan Zee zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Zwinderen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft meteen de meest aantrekkelijke energieaanbieder voor jouw situatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Egmond aan Zee


Stap over naar de goedkoopste energie in Egmond aan Zee

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Egmond aan Zee (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede service
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
2 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Verschillende contracten
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede klantenservice
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Charmante service
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Vaste prijs stroom
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Snel af te sluiten
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Snel oversluiten
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Egmond aan Zee

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Egmond aan Zee? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je zonder problemen de meest betaalbare gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Bergen (NH.)). Een passende gas leverancier kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Oost-Souburg.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Bergen (NH.).